Grolsch kenmerkt zich door een eigen kijk op de wereld en op bier in het bijzonder. Generatie na generatie hebben we onze eigen weg gevolgd, de dingen ánders gedaan. Onze beugelfles is daar een mooi voorbeeld van. Grolsch durft te experimenteren, maar blijft trouw aan haar principes. We hebben een geheel eigen kijk op bier en óók op duurzaamheid! We vinden het belangrijk onszelf te blijven uitdagen.

Voor Grolsch is 'duurzaam en verantwoord ondernemen' (DVO) een onlosmakelijk deel van haar bestaan. We blijven actief in het verduurzamen van onze eigen bedrijfsvoering en zijn daarnaast betrokken bij de wereld om ons heen. We stellen ambitieuze lange termijn doelstellingen om lange termijn business mogelijkheden te borgen.

Duurzaam & Verantwoord Ondernemen

 

Zodra je bij ons binnenloopt, voel je de trots. Trots op onze merken, ons bedrijf, ons vakmanschap en natuurlijk op onze bieren. Dat zit in ons DNA. Net als duurzaam en verantwoord ondernemen, in alles wat we doen. Omdat we geloven dat dat ons - én de wereld om ons heen - verder brengt.

In onze duurzaamheidsstrategie focussen we op vier prioriteiten:

  1. Stimuleren van sociale en economische groei;
  2. Bevorderen van verantwoord alcoholgebruik;
  3. Veiligstellen van de beschikbaarheid van water en het gebruik ervan reduceren;
  4. Reduceren van CO2 en afval

DVO jaarverslag 2017

 

Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds

 

Fonds heeft als doel om 'Vakmanschap is Meesterschap' in de breedste zin van het woord in Twente en Achterhoek te ondersteunen.

Schrijf je hier in voor het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds.

(inschrijving geopend vanaf december 2018)

 

 

 

 

 

 

Milieuvriendelijke Brouwerij

 

De Grolsche Bierbrouwerij in Enschede is één van de meest milieuvriendelijke bierbrouwerijen ter wereld. Bij de bouw van de brouwerij in de periode 2001 - 2004 is nadrukkelijk rekening gehouden met verschillende milieuaspecten en een optimale inpassing van de brouwerij in de directe omgeving. Zo behoren we tot de top van zuinigste waterverbruikers in de wereld, is de brouwerij vrijwel geur- en geluidloos voor de omgeving en wordt vrijkomend biogas uit de waterzuivering hergebruikt voor het stoken van de stoomketels. Grolsch produceert 15% van de totale energiebehoefte zelf.

 

 

 

 

 

Verantwoord Alcoholgebruik

 

Op de website www.overalcohol.nl informeren we je over de gevolgen van alcoholgebruik. Alcohol in het verkeer, alcohol onder de 18 jaar, alcohol bij zwangerschap en alle andere vormen van onverantwoord alcoholgebruik keuren wij af. Middels deze website willen wij waken voor de schadelijke effecten die onverantwoord alcoholgebruik tot gevolg kan hebben. Daarom werken wij samen met verschillende organisaties en belanghebbenden om onverantwoorde alcoholconsumptie aan te pakken.

 

www.overalcohol.nl